به وبلاگ مهندسی بهداشت محیط خوش آمدید

با رعایت بهداشت محیط , سلامتی را به خود و دیگران هدیه نمائید

آب :

بسیاری از مشکلات بهداشتی کشورهای رو به پیشرفت بطور عمده به علت نبودن آب آشامیدنی سالم است. بدون آب سالم جایی برای سلامت جامعه و رفاه وجود ندارد. تدارک آب سالم برای جامعه یکی از موثرترین و دائمی‌ترین فناوریها برای بهبود سلامت جامعه و مردم است.


آب سالم و پاکیزه آبی است که :

بدون عوامل زنده بیماریزا باشد.

بدون مواد شیمیایی زیان آور باشد.

طعم مطبوع داشته باشد.

قابل استفاده برای مصارف خانگی باشد.




آبی را آلوده (Contaminatedy) گویند که :

دارای عوامل بیماریزای عفونی یا انگلی باشد.

مواد شیمیایی سمی داشته باشد.

دارای ضایعات و فاضلاب صنعتی و ... باشد.

 

آلودگی آب (Water Pollution) و خطرهای آن :

آب به مفهوم شیمیایی هرگز خالص نیست و انواع ناخالصیها را چه بصورت تعلیق یا حل شده دارد. این ناخالصیها عبارتند از: گازهای حل شده مانند هیدروژن سولفید (H2S) ، مواد معدنی مانند نمک کلسیم و جانداران ذره بینی.

خطرهای آب آلوده را می‌توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:

  • خطرهای زیست شناختی: این خطرها عبارتند از بیماریهای منتقله بوسیله آب به سبب عامل زنده بیماری زا ، یا یک میزبان آبزی موجود در آب ، مانند هپاتیت‌های ویروسی.
  • خطرهای شیمیایی: آلاینده‌های شیمیایی عبارتند از: حلالهای شوینده ، سیانیدها ، فلزات سنگین ، مواد سفید کننده و ... در بسیاری از کشورهای پیشرفته که بیماریهای واگیردار قابل انتقال بوسیله آب تقریبا از بین رفته‌اند ، هم‌ اکنون به آلاینده‌های شیمیایی بیشتر توجه می‌شود.

سختی آب و بیماریهای قلبی - عروقی :

گزارشهای رسیده از چند کشور ، رابطه معکوس آماری بین سختی آب آشامیدنی و میزان مرگ به علت بیماریهای قلبی - عروقی را نشان داده است. در مناطقی که آب آشامیدنی آنها سبک است، شیوع بعضی بیماریها مانند آرتریو اسکلروز قلب ، بیماری استهاله‌ای قلب ، پرفشاری خون ، مرگ ناگهانی با منشا قلبی و عروقی و مخلوطی از این بیماریها بیشتر شده است.

 

نوشته شده در تاريخ شنبه بیست و سوم دی 1385 توسط محمد قدیریان
قالب وبلاگ
قالب وبلاگ